Marian kokemus wellness tradenomin harjoittelusta MJ Dynastialla

16.11.2023
Maria koki harjoittelunsa onnistuneeksi.
Maria koki harjoittelunsa onnistuneeksi.

Wellness tradenomi opiskelija Marian mukaan harjoittelusta merkityksellisen tekee tarpeeksi vastuulliset, mielenkiintoiset ja monipuoliset työtehtävät, työaikojen joustavuus, työpaikan yhteishenki sekä tietenkin uuden oppiminen.

Seuraavaksi Maria kertoo, millainen oli hänen kokemuksensa tradenomin ammatillisesta harjoittelusta paikan valitsemisesta harjoittelun päättymiseen: Miten harjoittelu käytännössä eteni, ja mitä siitä jäi käteen?


Kaikki lähti harjoittelupaikan valinnasta

–  Odotin harjoittelulta, että pääsen tekemään uuden tyyppisiä ja itselle mieluisia työtehtäviä, mitä en vielä ollut ennen päässyt tekemään. Näistä opittuja asioita pääsisin sitten hyödyntämään tulevaisuuden työtehtävissä.

–  Vertailin avoimia työpaikkoja ja selailin nettisivuja. Dynastian sivuilla pisti silmään valmentaminen, kouluttaminen sekä mahdollisuus edetä vastuutehtäviin. Lisäksi tuli fiilis, että täällä on hyvä yhteishenki ja meininki. Luin lopuksi vielä aikaisempien harjoittelijoiden kokemuksia, joista huomasin niidenkin olevan positiivisia.

– Selailujen jälkeen päätin hakea Dynastialle ja täytin yhteydenottopyynnön. Pian sen jälkeen Janiina soitti ja sovittiin päivämäärä haastattelulle. Keskusteltiin alustavasti myös, milloin voisin harjoittelun aloittaa.

"Kannattaa hakea paikkaan, mikä kiinnostaa ja, missä pääsee tekemään itselle mieluisia työtehtäviä. On sitten kiva olla harkassa!"

– Harjoittelupaikkaa valitessa kannattaa tutustua hyvin yrityksen toimintaan esimerkiksi netistä. Tämä auttaa, että osaa kysyä haastattelussa itselle oleellisimmat kysymykset. Selvyyden vuoksi jo haastattelussa on hyvä varmistaa, mitä harkan alku tulee sisältämään ja mitä työtehtäviä on myöhemmin luvassa.


Kiinnostuksen kohteiden huomiointi työtehtävissä

–  Aloitin harjoittelun rahoitusneuvonnan työtehtävillä, missä työskentelin asiakkaiden parissa. Sen jälkeen alkoi projektiluontoiset tehtävät. Pääsin osallistumaan myyjien koulutusmateriaalin luomiseen omien havaintojen pohjalta sekä suunnittelemaan työhyvinvointiin liittyviä aktiviteettejä. Sitten oli esihenkilötyön harjoittelua kuten laadun valvontaa ja työntekijöiden kehittymisen tukemista.

– Tein myös laajempaa taustatutkimusta pyydetystä aiheesta. Tämä oli mielenkiintoinen ja opettavainen tehtävä, kun piti etsiä isosta tietomäärästä täsmällisiä vastauksia. Lopussa osallistuin myös ulkoisen viestinnän sisällöntuotantoon, missä aiheina myyjän arki ja työhyvinvointi.

– Toiveeni ja kiinnostuksen kohteeni otettiin harjoittelun työtehtävien suunnittelussa aika hyvin huomioon. Ennen projektiluontoisten työtehtävien aloittamista minulta kysyttiin, mitä haluaisin päästä tekemään, ja työtehtävien edetessä huomasin, että omia mielenkiinnonkohteita oli työssä mukana. Työtehtävät olivat osittain työhyvinvointiin liittyviä, joten ne vastasivat sitten wellness tradenomi opintojani.

– Koen, että sain sopivasti vastuuta työtehtävien tekemisessä. Harkan alussa vastuuta oli vähemmän, mutta sen määrä lisääntyi harjoittelun edetessä. Pidin, että vastuu jakaantui näin.


Projektityöskentelystä merkittäviä taitoja tulevaisuuden työelämään

– Harjoittelun aikana pääsin kehittämään projektityöskentelyn taitojani. Sain toteuttaa tehtäviä itsenäisesti, joten oma-aloitteisuus, kyky itsenäiseen työskentelyyn, asioiden kriittinen arviointikyky ja kokonaisuuksien hahmottaminen kehittyivät. Pääsin myös käyttämään työtehtävissä luovuutta. Pidän näitä taitoja itselleni merkityksellisinä, ja uskon, että tulen näistä kaikkia hyödyntämään tulevaisuudessa.

– Harjoitteluni auttoi selventämään minua siitä, mitä oikeasti haluan tehdä työkseni tulevaisuudessa ja minkä tyyppiset työtehtävät minua kiinnostavat.


Harjoittelupaikan tuella onnistunut harjoittelu

– Ohjaamiseni harjoittelussa sujui kivasti ja koin, että ohjaamista oli riittävästi. Työpaikalla ollessa pystyi kysymään ja saamaan neuvoa, kun tarvitsi. Etänä tehdessä kommunikointi sujui hyvin sähköpostin välityksellä. Ohjeet oli, niin osasi tehdä hommia itsenäisesti.

– Toiminnassa työhyvinvointi oli otettu huomioon siinä mielessä, kun täällä on suhteellisen useasti taukoja. Lisäksi täällä pyritään hyvään yhteishenkeen. Joustavuus tuli esiin, kun sai tehdä töitä myös etänä, valita päivät, milloin tekee töitä ja pystyi itse vaikuttamaan työpäivien aikana kertyviin työtunteihin. Omiin menoihin pääsi hyvin menemään.


Mitä jäi käteen tradenomi harjoittelukokemuksesta?

– Koen, että asettamani henkilökohtaiset tavoitteet toteutuivat harjoittelussa. Harkan aikana opin uusia asioita, sain soveltaa käytännössä koulussa opittua teoriaa ja pääsin kehittämään tiettyjä taitojani, mitä voin tulevaisuuden työtehtävissä hyödyntää.

– Päällimmäisenä on nyt sellainen positiivinen ja kiitollinen fiilis. Ilo ollut olla täällä harkassa. Lämpimästi suosittelen Dynastiaa muillekin harjoittelupaikkana.


Harjoittelupaikka hakusessa?

Kysy lisää: Janiina Kekkonen, 044 526 4462, janiina.kekkonen@mjdynastia.fi

tai

Kerro meille itsestäsi jättämällä harjoitteluhakemus!