Heidin kokemus tradenomin ammatillisesta harjoittelusta MJ Dynastialla

23.05.2024
Viihtyisä työympäristö tukee tehokasta työskentelyä, kahvia unohtamatta.
Viihtyisä työympäristö tukee tehokasta työskentelyä, kahvia unohtamatta.

Tradenomi opiskelija Heidi kertoo, millainen oppimismatka liiketalouden ammatillinen harjoittelu kokonaisuudessaan oli Dynastian Kuopion toimistolla.

Kiinnostuksen kohteina myynti ja markkinointi

– Opiskelen nyt kolmatta vuotta Savonian ammattikorkeakoulussa tradenomiksi. Myynti, markkinointi ja kaikenlainen kehittämistyö ovat erityisesti lähellä sydäntäni.

– Bongasin Dynastian ensimmäistä kertaa Savonian rekrymessuilla, ja kävinkin siellä Janiinan juttusilla. Otin yrityksen toiminnasta vielä tarkemmin selvää nettisivuilta sekä somesta. Dynastia vaikutti yrityksenä tosi mielenkiintoiselta, ja hyvän ensivaikutelman pohjalta tulin siihen tulokseen, että tuonne kannattaa ehdottomasti hakea ammatilliseen harjoitteluun.

"Ensivaikutelmani oli, että yrityksessä tehdään tulosta rennossa ja tavoitteellisessa ilmapiirissä."

– Nettisivujen ja somen pohjalta sain selkeän kuvan yrityksen toiminnasta. Ensivaikutelma oli, että yrityksessä tehdään tulosta rennossa ja tavoitteellisessa ilmapiirissä. Tosi nopeasti tulikin fiilis, että tämä yritys voisi todellakin edistää ammatillista kasvuani ja osaamistani.

Positiivisin ja odottavin fiiliksin dynastialaisten joukkoon

– Ensimmäisen harjoitteluviikon fiilikset olivat ehdottomasti positiiviset; porukka oli vastaanottavaista ja ilmapiiri kannustava. "Dynastialaisten" joukkoon oli siis todella helppo ja nopea sopeutua, ja tunsinkin heti alussa kuuluvani toimiston porukkaan.

– Harjoitteluni pääsin aloittamaan kirjaamalla myyjien toteutuneita kauppoja yrityksen käyttämiin järjestelmiin, mikä kuuluu tavallisesti johdon assistentin tehtäviin. Oli kiva oppia käyttämään itselle uutta ohjelmistoa ja taulukkolaskentaohjelmaa. Exceliä olin käyttänyt jo koulussa, mikä helpotti työskentelyä.

– Olin tosi helpottunut, kun asiat harjoittelussa lähtivät sujumaan niin hyvin. Koin oppineeni jo ensimmäisellä viikolla paljon uutta ja odotin innolla seuraavia tehtäviä, mitkä tiesin liittyvän viestintään ja markkinointiin. Toisella viikolla pääsinkin tutustumaan uusiin tehtäviin, joista mieluisimmiksi tehtäviksi koin ehdottomasti strategisen sisältömarkkinoinnin suunnittelun ja ideoinnin sekä verkkosivujen työstämisen.

Varmuutta tekemiseen kattavan perehdytyksen kautta

– Johdon assistentin tehtäviin pääsin kiinni esihenkilöiden ohjeistamana. Lisäksi heidän kanssaan pohdittiin yhdessä tulevia markkinointilinjauksia. Viestintävastaavan työparina puolestaan pääsin suunnittelutyöhön mukaan. Yhteistyö sujui hienosti, ja yhdessä ideoinnista sai paljon irti.

– Koin, että kattavan perehdytyksen kautta sain paljon varmuutta omaan tekemiseeni. Ylin johto, toimistopäällikkö ja viestintävastaava olivat melkein aina paikalla, mikä loi turvallisuuden tunnetta. Aina löytyi apua ja tukea läheltä, kun tuli jotain kysyttävää.

– Molemmat tehtäväkentät olivat mieluisia, mutta tulevaisuuden kannalta koin hyödyllisimmiksi viestintään ja markkinointiin liittyvät tehtävät. Oli kiva päästä tekemään tarkkuutta vaativia tehtäviä, mutta myös luovempaa ajattelutyötä.

Monipuolinen oppimismatka ammatillisessa kehittymisessä

– Pääsin soveltamaan harjoittelussa ammattikorkeakoulussa karttuneita tietoja ja taitoja konkreettisesti käytännössä. Opin mitä taustatyötä strateginen sisältömarkkinointi vaatii, sekä pääsin kehittämään osaamistani tiedonhaussa ja tietoteknisissä taidoissa. 

– Sain myös kokeilla etätyötä muutamina päivinä, mikä kehitti erityisesti itseohjautuvuutta, itsevarmuutta  ja ajanhallintaa. Mitään mahdottoman haastavaa en työssäni kohdannut, ainoastaan  istumatyö vaati hieman totuttelua.

Fiilikset harjoittelun lopussa

– Harjoittelu oppimiskokemuksena oli kokonaisuudessaan hyvin monipuolinen, ja pääsin perehtymään siinä ammattiopintojeni kannalta keskeisiin työtehtäviin. Myynnistä minulla oli jo pitkä kokemus, joten räätälöimme työtehtävät sen mukaan, että saisin kerrytettyä uutta osaamista. Kiinnostukseni markkinointiin liittyviin tehtäviin kasvoi harjoittelun myötä merkittävästi, joten koen, että harjoittelu vahvisti ajatuksiani tulevaisuuden urasuunnitelmien suhteen.

– Koin tärkeäksi, että toimistolla korostettiin säännöllisten taukojen merkitystä. Työpäivän aikana oli mahdollista piipahtaa ulkona jaloittelemassa ja nauttia kahvikoneen antimia. Tykkäsin erityisesti jokapäiväisistä aamupalavereista, koska ne oli tosi tehokkaita startteja päivälle. Lisäksi työaikoja oli mahdollista sovittaa joustavasti koulun suhteen, mitä arvostin kovasti.

"Alkuvaiheen toimiva perehdytys loi vahvan perustan harjoitteluni onnistumiselle ja tavoitteiden toteutumiselle."

– Koin, että alkuvaiheen toimiva perehdytys loi vahvan perustan harjoittelujakson onnistumiselle ja tavoitteiden toteutumiselle. Harjoittelu oli itselle merkityksellinen, sillä sain kehitettyä omaa ammatillista osaamistani huomattavasti, ja pääsin syventymään markkinointiin monesta eri näkökulmasta. Harjoittelu antoi realistisen kuvan siitä, millaista on työskennellä tällä alalla.

Heidin #vinkki harjoittelupaikkaa etsivälle

– Tutustu yrityksen ydintoimintaan ja meininkiin esimerkiksi verkkosivuston ja somen kautta. Tämän jälkeen mieti, tuntuuko yritys sopivalta harjoittelupaikalta omiin ammatillisiin kehitystavoitteisiisi nähden. Sitten vaan rohkeasti yhteyttä yritykseen ja hakemusta menemään.

Harjoittelupaikka hakusessa?

Kysy lisää: Janiina Kekkonen, 044 526 4462, janiina.kekkonen@mjdynastia.fi

tai

Kerro meille itsestäsi jättämällä harjoitteluhakemus!