Työntekijästä esihenkilöksi – Matiaksen uratarina

13.07.2023

Esihenkilötyö on tärkeä osa yrityksen toimintaa. Suunnannäyttäminen ja työntekijöiden kehittymisen varmistaminen ovat elintärkeitä yrityksen menestyksen takaamiseksi. Esihenkilön tehtävä on luoda toiminnallaan selvyyttä työntekoon ohjaamalla työntekijöitä ja asioita kohti asetettuja tavoitteita. Hyvä esihenkilö on luotettava, johdonmukainen ja läsnä oleva.

Miten esihenkilöksi sitten pääsee, ja millaista työ on todellisuudessa?

Seuraavaksi kuullaan Kuopion toimistopäällikkömme Matiaksen uratarina M&J Dynastialla. Kuinka Matias pääsi etenemään työntekijästä esihenkilöksi, ja minkälaista vastuuasemassa toimiminen on ollut.


Kuinka pääsit etenemään työntekijästä esihenkilöksi?

– Noin puolitoista vuotta sitten olin etsimässä työnhakupalveluiden kautta töitä, kunnes huomasin M&J Dynastian työnhakuilmoituksen, jossa haettiin toimistopäällikköä valmentamaan Kuopion toimiston myyntitiimiä. Kiinnostuin, ja hain paikkaa. Hakuprosessi eteni nopeasti haastatteluun ja siitä soittoon "Tervetuloa meille töhin!".

– Sain perehdytyksen myyjäksi ja kahden viikon jälkeen pääsin kokeneemman toimistopäällikön valmennuksella harjoittelemaan vastuuasemassa työskentelyä. Nykyään työnkuvani koostuu Kuopion toimiston myyjien valmentamisesta ja myyntitavoitteiden täyttymisen varmistamisesta. Samalla olen myös saanut kätevästi suoritettua AMK-harjoitteluni.

Hakuprosessi eteni nopeasti haastatteluun ja siitä soittoon "Tervetuloa meille töhin!".

Millaista esihenkilönä työskentely on ollut?

– Esihenkilötyö tuo mukanaan suuren vastuun, mutta on todella palkitsevaa. Työ on antanut itselle eri näkökulmia niin työn tekemiseen kuin työn ulkopuoliseenkin elämään. Työnkuvaan kuuluu tietynlaiset tulospaineet, kun enää vain oma tekeminen ei vaikuta tuloksien syntymiseen, vaan on vastuussa muidenkin onnistumisista. Auttaminen on tässä työssä pääosassa.

– Haastavimmaksi tässä työssä olen kokenut kehityskohteiden löytämisen myyjien toiminnasta. Voisi ajatella, että positiivinen palaute on hankalaa etsiä, mutta joidenkin myyjien kohdalla haasteita on tuottanut negatiivisen palautteen löytäminen.

– Yllättävintä esihenkilötyössä on ollut se, kuinka paljon pystyy kehittämään itseään. Tuntuu, että joka viikko oivaltaa jonkun uuden asian. Opiskeluaikana ihmettelin joidenkin asioiden opettamista, mutta työn vuoksi monen opetetun asian hyöty on konkretisoitunut.

– Kokemus on tähän mennessä ollut todella hieno. Palkitsevinta on ollut työstä saatu arvostus, mikä on tullut yrityksen johdolta, mutta myös työntekijöiltä. Suosittelen ehdottomasti hakeutumaan tämänkaltaisiin tehtäviin, jos on yhtään yrittäjähenkinen tai kokee itsensä johtajapersoonaksi.

"Palkitsevinta on ollut työstä saatu arvostus, mikä on tullut yrityksen johdolta, mutta myös työntekijöiltä."

Minkälainen henkilö sopii esihenkilöksi?

– Itseäni on pidemmän aikaa kiinnostanut ihmisten johtaminen ja koen, että olen hyvä organisoimaan asioita. Olen aina pitänyt itseäni johtajapersoonana.

– Esihenkilötyöhön täytyy olla aito kiinnostus. Pitää ymmärtää, että ei ole vastuussa vain itsestään vaan myös muista ihmisistä. Oletko valmis ottamaan sen vastuun, kun siirryt työntekijästä esihenkilöksi? Paineita työstä ei kannatta ottaa vaan lähteä rohkeasti kokeilemaan!


Työpaikka hakusessa?

Mikäli sinulla on työ hakusessa, ilmaise rohkeasti kiinnostuksesi ottamalla yhteyttä myyntijohtajaamme:

Janiina Kekkonen, 044 526 4462, janiina.kekkonen@mjdynastia.fi

tai jätä työhakemus alta. Olemme sinuun pian yhteydessä!