5 ominaisuutta, mitkä löytyvät menestyneeltä myyjältä

18.11.2022

Oletko koskaan pohtinut, mitkä ominaisuudet tekevät myyjästä menestyneen?

Seuraavaksi kerromme meidän mielestämme viisi tärkeintä ominaisuutta, jotka löytyvät hyvältä ja menestyneeltä myyjältä. Meidän mielestä kuka vain voi kehittyä menestyksekkääksi myyjäksi, sillä seuraavat ominaisuudet ovat täysin opittavissa ja ne kehittyvätkin huomaamatta myynnin lomassa.


1. Asenne ratkaisee

Sanotaan, että asenteella pääsee pitkälle ja se on totta. Menestyneellä myyjällä täytyy olla asenne kohdallaan, jotta työnteko on tehokasta. Jos myyjä tekee työtään "ihan sama" - asenteella, aikaa menee vain hukkaan eikä täyttä potentiaalia saada hyödynnettyä. Menestynyt myyjä hoitaa siis työnsä tehokkaasti ja reippaalla asenteella, joka heijastuu myös tuloksiin positiivisesti. 


2. Rohkeudella kohti uusia tilanteita

Toinen myyjälle tärkeä ominaisuus on rohkeus. Myynnin maailmassa tulee vastaan päivittäin uusia ja ennalta-arvaamattomia tilanteita, jotka tulee ottaa rohkeasti vastaan. Menestynyt myyjä ei pienestä hätkähdä, vaan kohtaa uudet ja hieman haastavatkin tilanteet rohkeasti ja ennakkoluulottomasti. 


3. Tavoitteet tulee olla sopivan korkealla

Menestyneen myyjän tunnistaa siitä, että hän tietää omat kykynsä ja muodostaa tavoitteita sen mukaan. Myyjä osaa muodostaa tavoitteet realistisesti, mutta haluaa menestyä entistä paremmin. Menestynyt myyjä ei tyydy mihinkään vaan janoaa jatkuvasti lisää haasteita. Tämä on yksi syy siihen, miksi tämänkaltaiset myyjät pärjäävät työssään niin hyvin.


4. Hyvät vuorovaikutustaidot on avain menestykseen

Useasti ajatellaan, että vain todella ulospäinsuuntautuneet ja puheliaat henkilöt voivat menestyä myyjänä. Mielestämme tämä ei kuitenkaan pidä paikkaansa, vaan kuka vaan luonteenpiirteistä huolimatta voi kehittyä menestyksekkääksi myyjäksi. On kuitenkin täysin totta, että vuorovaikutustaidot ovat erittäin tärkeitä myynnin kannalta. Parasta onkin, että vuorovaikutustaidot kehittyvät työn ohessa melkein huomaamatta.


5. Hymy välittyy myös linjoja pitkin

Jokaisella meistä on välillä huonoja päiviä eikä aina voi olla hymy huulessa. Menestyneen myyjän erottaakin siitä, että hän ei anna huonon päivän vaikuttaa työntekoon. Menestynyt myyjä tietää miten virittäytyä työpäivään, vaikka fiilis olisi tavallista huonompi. Tämä on myös yksi syy siihen, miksi menestyneen myyjän tulokset ovat tasaisia.


Haluatko sinä kehittyä menestyneeksi myyjäksi meidän kanssa?

Jos tunsit piston sydämessäsi, niin laita hakemusta tulemaan ja jutellaan lisää!