Myynninkuninkaat Vila Realissa – Myyjien palkintomatka Espanjaan

19.06.2024
Näkymä kattohuoneistosta avautui Baleaarien merelle.
Näkymä kattohuoneistosta avautui Baleaarien merelle.

Majoitus kattohuoneistossa meren rannalla, huippujalkapalloa La Liga ottelu, roadtrip: Barcelona-Vila Real-Barcelona, paljon hyvää ruokaa ja juomaa sekä rentoutumista. Tältä kuulosti dynastialaisten Espanjan reissu huhtikuussa 2024. Reissussa oli mukana kolme myyjää Miia, Oskari ja Taina, itse yrittäjät Janiina ja Mika sekä Kuopion toimistopäällikkö Matias.

7 kuukautta kestänyt Myynninkuninkaat kisa Vila Realiin

Syyskuussa 2023 laitettiin Dynastialla pystyyn Myynninkuninkaat kisa, jossa palkintona oli matka Espanjaan Vila Realiin. Kisassa myyjät kilpailivat toisiaan vastaan matkapaikoista. Matkapaikkoja oli jaossa yhteensä 3 kpl. Kisa kesti huimat 7 kuukautta, eli sijoitukset kerkesivät vaihdella paljon.

"Kisan sijoitukset vaihtelivat yllättävänkin paljon. Alkuun näytti, että pari myyjä olivat pääsemässä reissuun varmasti, mutta muut olivat myös kilpailunhaluisia, mikä muutti lopulliset sijoitukset. Missään vaiheessa ei voinut olla liian varma omasta voitostaan, kun myyjäkollega saattoi painaa yhtäkkiä ohi." -toimistopäällikkö

Kisa käytiin myyjien kesken kisapisteillä. Kolme eniten kisapisteitä kerännyttä myyjää pääsi Espanjan matkalle. Pääsääntöisesti kisapisteitä kerättiin viikoittain, mutta myös erikoispisteitä oli jaossa, mitä saattoi saada kerättyä päivämyynneistä. Lisäksi Dynastiapäivinä ja Kickoff -päivinä saattoi saada kerättyä itselleen arvokkaita extrapisteitä. Dynastialla myyjät työskentelevät keskenään eri projekteissa, joten pisterajat luotiin projektikohtaisesti.

Kisa-aikana myyjien työskentelystä näkyi lisääntynyt tavoitteellisuus, millä oli yleisesti tehostunut vaikutus myyntituloksiin. Kilpailuhenkisimmillä myyjillä oli kova tekemisen meininki ja palo päästä matkalle mukaan. Mitä lähempänä matka ja voitto olivat, sitä enemmän toimistoilla kuhisi. Maaliskuun lopulla voittajat olivatkin selvillä, kun kisa-aika päättyi. Kuopion myyjistä Miia, Oskari ja Taina taistelivat tiensä matkalle keräämillään kisapistepoteilla.

"Kisan voittajilla oli tasaista tekemistä päivittäin ja kova voittamisen halu. Heillä näkyi selkeä motivaatio reissuun pääsemiselle." -toimistopäällikkö

Dynastialaiset neljättä kertaa Espanjassa

Päivää ennen matkalle lähtöä tunnelman toimistolla pystyi aistimaan. Matkallelähtijöistä huokui innostuneisuus ja odottavaisuus. Päivä kuitenkin tehtiin vielä kovaa myyntiä, eikä annettu liian innostuneisuuden harhauttaa työn tekemisestä.

 Reissuun lähtijöiden TOP 3 odotukset:

1. Lämpö
2. Maiseman vaihdos
3. Hyvä seura, ja toisiin paremmin tutustuminen

Matkustamaan lähdettiin aikaisin, sillä matkustusta oli edessä suurin piirtein 12 h. Lähtöpaikkana oli Kuopio, ja Kuopiosta lähdettiinkin junalla kohti Helsinkiä. Helsinkiin saavuttua porukka kerkesi viettää aikaa lentokentän loungessa ennen varsinaista lentoa. Espanjassa alkoi matkanteko maanteitä pitkin Barcelonasta Benicassimiin, missä matkalaiset majoittuivat. Majoituksena Benicassimissa toimi kattohuoneisto Baleaarien meren merinäköalalla.

Matka kokonaisuudessaan kesti 25.–30.4. eli kokonaisia päiviä kohteessa kerettiin viettää 4 päivää. Majoituksessa aamut alkoivat yhteisellä aamupalalla, ja siitä lähtikin päivä käyntiin aktiviteettien pariin. Päivät kulkivat nopeaa ja porukka vietti suurimman osan ajasta yhteisen tekemisen parissa.

Reissussa tutustuttiin toisiin paremmin työn ulkopuolella, rentouduttiin, käytiin keräämässä simpukoita rannalta, matkusteltiin maan sisällä vuokra-autolla, välillä kokkailtiin yhdessä ja nautittiin hyvistä juomista. Osaporukasta kävi myös pelaamassa padelia, ja katsomassa naisten jalkapalloa. Tärkeintä oli, ettei ollut kiire mihinkään.

Suurimpana aktiviteettinä reissussa oli miesten La Liga ottelu Vila Realissa. Pelissä kisasivat Villarreal vs. Rayo Vallecano. Kisa oli jo itsessään kokemus, mutta lisämausteeksi saatiin järjestettyä dynastialaisille käynti pelaajien pukuhuoneessa, sekä kisastudiossa.

Matkasta jäi käteen oma kokemuksensa ja arvokkaat muistot

Dynastialla palkitaan työntekijöitä monella eri tavalla. Palkintomatkan ajatus oli, että porukalla jää käteen arvokkaita muistoja. Tässä reissuporukan mieleenpainuvimmat asiat reissulta:

"Parhainta reissussa oli yhdessä oleminen muutenkin kuin työympäristössä. Puhuttiin paljon muusta kuin työasioista niin pääsi tutustumaan kaikkiin paremmin, pääsi näyttämään itsestäkin erilaisen puolen."

"Parasta oli itse kulttuuri ja se kuinka paikalliset oli järjestäneet Villarreal vs. Rayo Vallecano pelin."

"Tykkään tosi paljon kaikenlaisista peleistä ja pääsin ekaa kertaa kokeilemaan padelia. Uusi tuttavuus oli myös Malibu-drinkki. Ja tietenkin omanlaisensa elämys oli käydä katsomassa noin isosti järjestetty jalkapallomatsi."

"Reissu oli kokonaisuudessaan hyvä kokemus matkustamiset mukaan lukien."